OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. április 18., kedd 17:18

A Táncház Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. április 18., kedd (OS) - Minősített európai fesztivál lett a Táncháztalálkozó.

    Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt az Európai Fesztivál Szövetség felvette a minősített európai fesztiválok listájára. A nemzetközi zsűri döntéseként a Táncháztalálkozó 2018 végéig viselheti az "Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért" emblémát.
A Táncháztalálkozó (www.tanchaztalalkozo.hu) a Budapesti Tavaszi Fesztivál záróakkordjaként – az UNESCO szellemi kulturális örökség "Legjobb gyakorlatok" listáján 2011 óta szereplő – magyar táncház módszer egyik legnagyobb  és leglátványosabb seregszemléje, amelyen a Kárpát-medencei és a moldvai magyarság, a világban bárhol máshol élő magyar közösségek, valamint a hazai nemzetiségek képviseltetik magukat.
A Táncház Egyesület és partnerei által gondozott Táncháztalálkozó 1982 óta minden év tavaszán egy egész hétvégére várja az élő népművészet, a városi táncházmozgalom és az ahhoz kapcsolódó társművészetek kedvelőit. A családosok, a fiatalok és az idősebb korosztályok kötetlen formában, a Budapest Arénában élhetik át a népi műveltség – a táncház, a népzene, a néptánc és a tárgyalkotás – élményét.
A tájegységi táncok, a népzenei koncertek, beszélgetések mellett helyet kapnak a "Fölszállott a páva" televíziós tehetségkutató szereplői, valamint a könnyedebb műfajt képviselő Boban Marković Orkestar. Archaikus népzenei kultúránkat, az erdélyi Kalotaszeg és a Felső-Tiszavidék zene- és tánckincsét a "fesztiválzenekar" és sok-sok népviseletbe öltözött táncos idézi meg.
     Kiadó: Táncház Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.