OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. április 27., csütörtök 11:14

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. április 27., csütörtök (OS) - A műanyag hulladékok kérdéseivel foglalkoztak az uniós környezetvédelmi tárcavezetők

    
A magyar államtitkár rámutatott, hogy a cselekvési tervek folyóvízi egyezményekkel történő összehangolása növelheti az intézkedések hatékonyságát. Az uniós műanyag stratégiának ki kell térnie a szárazföldi és tengeri eredetű hulladékokra egyaránt, és ebben a megközelítésben a nem tengerparti államok is arányos részt vállalnak.
Az eldobható műanyag hordtasakok visszaszorítása terén a magyar termékdíj szabályozásnak köszönhetően jelentős, uniós összehasonlításban is előremutató eredményeket sikerült elérni, a műanyag zacskók felhasználása 2012 óta kevesebb, mint felére esett vissza.

A tanácskozás alkalmával a magyar delegációvezető megbeszélést folytatott Marko Pomerants észt környezetvédelmi miniszterrel. Észtország 2017 második félévében tölti be az EU Tanácsának elnöki pozícióját. Gulyás Andrea kiemelte, hogy a körforgásos gazdaságról szóló jogszabálycsomagnak – amelyről az észt elnökség megállapodást szeretne elérni – ambiciózusnak, ugyanakkor az összes tagállam számára reálisan teljesíthetőnek kell lennie. Ezt a megközelítést Észtország is osztja, a tárgyalásokat ennek mentén folytatják majd.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.