OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. április 27., csütörtök 12:39

A Klímabarát Települések Szövetségének közleménye
    Budapest, 2017. április 27., csütörtök (OS) - "Tegyünk lépéseket a Föld egészségéért!" – fogalmazott köszöntőjében Kakas Béla, a Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal elnöke a Klímabarát Települések Szövetsége és a Csongrád Megyei Önkormányzat által közösen szervezett Dél-Alföld Régióbeli Nagyrendezvényen.

    Kakas Béla kiemelte, a megye számára rendelkezésre bocsátott KEHOP-forrásokat felelősen, a fenntartható és a környezetbarát eljárások, gondolkodásmód és életmód népszerűsítésére, támogatására kell fordítani. A konferenciával egy időben 17 résztvevővel megalakult a Csongrád megyei éghajlatváltozási platform.
Kovács Lajos, a Klímabarát Települések Szövetségének elnöke megerősítette, a Szövetség partnere minden olyan megye és település önkormányzatának, amely klímabarát lépésre szánja el magát, például klímastratégia készítésébe fog. A Szövetség a KEHOP-1.2.0 projektekben a megyei pályázatokat koordinálja, valamint szakmai háttér támogatást biztosít megyei és települési szinten, amely egyebek mellett magában foglalja az éghajlatváltozási stratégiák kidolgozását megalapozó módszertani útmutatók összeállítását, a platformok tevékenységének országos szintű összehangolását is. A Szövetség elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, cselekedniük maguknak a településeknek kell. Ahhoz pedig, hogy a jövőben minél többen klímabarát és fenntartható módon kialakított környezetben élhessünk, kulcsfontosságú a minél szélesebb körű társadalmi összefogás és elköteleződés a klímaváltozás ügye mellett.

     Kiadó: Klímabarát Települések Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.