OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. május 6., szombat 14:00

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2017. május 6., szombat (OS) - Rendet kell tenni az iparűzési adóbevallás terén!

    Az önkormányzati adóhatóságnál nehézségeket okoz a NAV által továbbított iparűzési adóbevallások feldolgozása. Ezért több helyen is az ilyen bevallás feldolgozásának akadályozásáról, a beküldéssel szembeni egyfajta fellépésről küldött az MKOE tagsága visszajelzéseket.

Valójában nincs tényleges jogi akadálya a NAV által továbbított bevallások feldolgozásának és azt az NGM is megerősítette, ebben a tájékoztatójában: https://goo.gl/i4dC42

Természetesen előfordulhat, hogy az önkormányzati adóhatóságoknál hiányoznak informatikai fejlesztések a zavartalan feldolgozáshoz. Nem fogadható el azonban, hogy a valós indokok elkendőzésével jogi akadályokat találnak ki az önkormányzati adóhatóságok a feldolgozhatósággal szemben, esetleg bírsággal fenyegetőznek.

Az MKOE kezdeményezi, hogy a bevallást vizsgálja felül a NAV (magyar állam) tulajdonában álló PILLÉR Kft, és egészítsék ki a nyomtatványt a szokásos hibajavító rutinokkal, ami csökkenti a feldolgozás során eddig tapasztalt számszaki és logikai hibák felmerülését.
     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.