OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. május 9., kedd 11:26

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. május 9., kedd (OS) -

    Az ellátórendszer egészét érintő kérdés a fővárosi fertőtlenítő fürdető szerepét betöltő IX. kerületi állomás helyzete, és a hozzá kapcsolódó szociális, egészségügyi szolgáltatások infrastrukturális hátterének mielőbbi megteremtése.

A vizsgálat feltárta, hogy továbbra is szükséges az adminisztratív jellegű hiányosságok és ellentmondások feloldása, átgondolásra vár a nappali melegedők hétvégi nyitva tartása és az utcai gondozó szolgálatok működési rendjét meghatározó jogszabályok és a szükségletalapú szociális munka alapelveinek hatékonyabb összehangolása. Továbbra is igény van a szolgáltatást igénybevevők központi elektronikus nyilvántartása és a tevékenységadminisztrációs rendszer, a KENYSZI-TEVADMIN folyamatos felülvizsgálatára, hogy a nyilvántartási rendszer világos, következetes és hiteles működtetéséhez szükséges garanciális elemek hiánya ne okozhasson problémákat a szolgáltatás-finanszírozásban. A biztos kezdeményezte az emberi erőforrások miniszterénél, hogy tekintse át a KENYSZI nyilvántartási rendszerének szabályait és azt is, hogy miként lehetne finanszírozni azokat a kiemelt szakmai kompetenciákat és infrastruktúrát igénylő intézményi ellátásokat, amelyekre a speciális egészségügyi és szociális ellátási szükségletű hajléktalanok rászorulnak. A biztos azt is kérte a minisztertől, hogy kezdeményezze a lábadozók, átmeneti szállók jogszabályi és finanszírozási hátterének, illetve az utcai szociális szolgáltatások nyújtását meghatározó jogszabályoknak a pontosítását.

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.