OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. május 10., szerda 08:52

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye
    Budapest, 2017. május 10., szerda (OS) - A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartotta meg első #jövőkép program állomását 2017. május 9-én este 18:00-kor. Általános az elégedetlenség a továbbra is alacsony ösztöndíjak miatt. "Nem éri meg jól tanulni!" – hangzott el a fórumon.

    A #jövőkép program célja, hogy minél több felsőoktatási hallgatóval és szereplővel kapcsolatba kerülve átfogó, konstruktív javaslatokat és kéréseket fogalmazzon meg a HÖOK.

A BME-n tartott első állomáson teltházas terem fogadta a HÖOK vezetőségét. A felsőoktatási hallgatóságot országosan érintő problémák közül kiemelt kérések voltak: az ösztöndíj-reform megvalósulása és a minőségi felsőoktatás feltételeinek biztosítása.

Gulyás Tibor a szervezet vezetője hozzátette, hogy "nagyon örülünk a Új Nemzeti Kiválóság Program további forrásbővülésének, ahogyan azt a Felsőoktatási Kerekasztalon is jeleztük, ugyanakkor látni kell, amit már az első állomás is megerősít az ösztöndíjak általános emelésére is szükség van".

Az elhangzott problémákból kiemelendő, hogy mind a mai napig nem rendeződött megnyugtatóan a GTK sorsa, hiszen jelen pillanatban a kari választott képviselőknek azzal kell szembenézni, hogy Józsa János az intézmény rektora egy olyan személyt nevezett ki a kar élére, aki jelentősen alul maradt a Kari Tanács választáson.

A #jövőkép program állomásai a HÖOK facebook oldalán folyamatosan nyomon követhetőek. Következő állomás Eger.

     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.