OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. május 22., hétfő 08:22

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) - Új kihívások Európában, Közép-Európában, KEP X. Párbeszéd Fórum az Akadémián

    A Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület (KEP) Budapesten, május 19-én rendezte meg sikeresen X. Társadalmi Párbeszéd Fórumát hagyományosan a Magyar Világtalálkozó kiemelt közéleti eseményeként. A konferencia címadó témája ez volt: "Újabb kihívások Európában, Közép-Európában a Római Szerződés 60. évfordulóján". Vezérgondolatai között szerepeltek: biztonságpolitika, gazdaság, identitás. A rendezvény helyszíne, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár teljesen megtelt konferenciaterme kitűnő, ünnepélyes környezetet nyújtott a tanácskozáshoz. A rendezvény védnökei voltak: Prof. Dr. Kroó Norbert akadémikus, az Európa Mozgalom Magyar Tanácsa elnöke, az MTA v. alelnöke, Prof. Dr. Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, valamint Dr. Mikola István a KKM államtitkára, volt miniszter, a KEP alelnöke. Az előadók témakörük kitűnő ismerői voltak. A rendezvény több mint 100 résztvevője aktívan bekapcsolódott az eszmecserébe. Köszöntőt mondott Dr. Czeglédi József, a KEP elnöke, Dr. Tanka László a Magyar Világtalálkozó alapító elnöke, Prof. Dr. Kroó Norbert akadémikus. A KEP Fórum levezető társelnökei voltak: az első részben Dr. Czeglédi József KEP elnök, az MTA Köztestület tagja, a második részben Prof. Dr. Pók Attila. az MTA Tört. tud. Intézet igazgató helyettese, az EMMT alelnöke (További inf.: www.kepcp.hu ).
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.