OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. május 22., hétfő 08:23

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (5. rész)
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) - Új kihívások Európában, Közép-Európában, KEP X. Párbeszéd Fórum az Akadémián

    Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke "Közép-Európa gazdasága 2017-ben" című előadásában gazdasági és államháztartási pozíciókat ismertetett nemzetközi összehasonlításban. Rövidebb távon viszonylag kedvezők a kilátások, de egyre kockázatosabb a világ, számos ország van ellentmondásos helyzetben. Európai átlagot meghaladóan nálunk 2017-re 4% körüli növekedés prognosztizált. A nyugdíjak és a fizetések emelése tartható. Inflációnk illeszkedik a régiós országok trendjéhez. Hiány és eladósodottság tekintetében az unióban a középmezőnyben helyezkedünk el. Gazdasági növekedésünk ma meghaladja az EU átlagot, ez a közeli jövőben még erőteljesebb lesz, de a későbbiekben kérdéses, sok tényezőtől függ. Sok fejlesztés van folyamatban. Változatlan EU támogatással hosszú távon nem számolhatunk. Radda István, az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala elnöke "Az osztrák-magyar kapcsolatok néhány új sajátossága" mottóval tartott ismertetőjében megállapította, hogy ausztriai hivatalos megnyilatkozások szerint is sikertörténet Magyarország fejlődése 2016-ban és 2017 elején. Ennek naponta ellentmond az osztrák balliberális sajtó. Az ellenvéleményeket, hazugságokat intenzívebben kellene kezelni hazai részről.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.