OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. május 22., hétfő 08:23

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (7. rész)
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) - Új kihívások Európában, Közép-Európában, KEP X. Párbeszéd Fórum az Akadémián

    Az összefoglalóban Dr. Fazekas Szabolcs, az Európai Számvevőszék Elnöksége tagja, c. egyetemi tanár, volt miniszter, a KEP alelnöke kiemelkedően pozitívan értékelte a konferencia színvonalát, az előadásokat és a hozzászólásokat. Külön hangsúlyozta a KEP és az EMMT stratégiai együttműködési megállapodás és az Akadémia pozitív szerepét a X. Társadalmi Párbeszéd Fórum megvalósításában. Ezután "Rómától-Brüsszelig, az EU 60 éve" címmel ismertetést adott az EU integráció történetéről dióhéjban: európai összefogás, Európai Egyesült Államok, pán-európai gondolat megjelenései; Marshall-terv; Schumann-terv, Montánunió, Római Szerződés; dinamikus fejlődés; első bővülések és a kiteljesedés további jelentős momentumai. A II. világháború tanulsága, hogy a laza kormányközi együttműködések még nem jelentenek garanciát a békére. Zárszavában megállapította: a Brexit által felvetett elméleti kérdés: miért akar valaki kilépni egy jól működő rendszerből? A válasz: csak ha valami baj van. Az Európai Számvevőszék rendkívüli figyelemmel kíséri a kölcsönös tartozásokat. Fontos, hogy ne engedjük, hogy Európa a "Divide et impera" törekvés áldozata legyen. Európában felületi kezelés zajlik, végleges megoldás még nincs. El kellene érni, hogy a fiatalok is boldogan gondoljanak arra, hogy európaiak. Változzon a szemlélet, hiszen az integráció egy történelmi csoda.  (További inf.: www.kepcp.hu )
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.