OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. május 22., hétfő 13:12

A Védegylet Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) - Egyre kevésbé kelendő a gyermekkezek által bányászott arany. Jelenleg a világban több mint 5000 termék rendelkezik fairtrade minősítéssel, és egyre több területen található meg a mozgalom. Hat éve pedig már fairtrade forrásból származó arany is létezik, ami nem az anyagra, hanem a bányászat módjára utal.

    Miben más a fairtrade, mint a hagyományos arany?
Az első és legfontosabb, hogy a fairtrade forrásból származó arany bányászata során nem alkalmaznak gyermekmunkásokat – kezdi a sort Újszászi Györgyi, a Védegylet témafelelőse. A fairtrade mozgalom megköveteli, hogy a bányászok megfelelő munkakörülmények között, védőszereléssel, méltányos fizetségért dolgozzanak, amiből el tudják tartani családjukat. A szülők pedig meg tudják fizetni, hogy gyermekeik iskolába járjanak, így lehetőséget kapva a jobb életre.
Mit nyer a vásárló?
Közvetlenül is hozzájárul távoli családok életének jobbá tételéhez, a környezet és a helyi állatvilág megóvásához. Azaz tiszta lelkiismerettel tekinthet például egy friss házaspár az összetartozásukat szimbolizáló gyűrűre, hogy azt biztosan nem gyermekkezek bányászták – emeli ki Horváth Ádám, a Velekey Ékszervilág vezetője.
A Nofilter Gold következő aktivitása az IdeaStudio-val egy mobil szabadulószoba megalkotása lesz, amely során az arany útját járhatják körbe a csapatok.
Nagyméretű képek letölthetőek innen: https://drive.google.com/drive/folders/0B5Dlh4Foa8gJVEwxZS1SLWpxZ0E?usp=sharing
Képforrás: Nofilter Gold
     Kiadó: Védegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.