OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. május 23., kedd 10:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. május 23., kedd (OS) - Lázár János megbukott, nem működik a maga alá gyűrt kifizető ügynökség

    Lázár János megszüntette az MVH-t, a kifizető ügynökséget maga alá gyűrte. A rendszer a mai napig nem működik. Az uniós csatlakozás óta nem fordult elő, hogy a gazdák a következő évi igénylésig sem kapták meg az előző évi támogatást.
Jelenleg még mintegy 100 milliárd forint tavalyi támogatást nem kaptak meg a gazdák. Ez az összeg hiányzik az új termelési év indításához, és akadálya annak is, hogy az idei támogatást a bankok előfinanszírozzák. Ez súlyosan veszélyezteti a gazdák fizetőképességét, és az idei termelést.
A DK emlékeztet arra, hogy még a csatlakozást követő első évben is legkésőbb a következő év februárjáig minden termelő kézhez kapta az őt megillető támogatást. Akkor a pár hetes késés miatt Gyurcsány Ferenc menesztette az agrárminisztert. Most Lázár János esetében is le kell vonnia a következtetést a miniszterelnöknek, és menesztenie kell Lázár Jánost. Akkor a pár hetes késés miatt hangosan tiltakozott a MAGOSZ, most a közel féléves késés ellenére is sunyi módon hallgat a MAGOSZ is és a gazdák pénzén urizáló agrárkamarai vezetés is.
Szégyen, hogy tizenhárom évvel az uniós csatlakozás után a kormány képtelen biztosítani, hogy a gazdák időben és pontosan megkapják az őket megillető támogatást.
Szégyen az is, hogy legalább 100 ezer vidékfejlesztési támogatási pályázat elbírálása is súlyos késében van, ami súlyosan veszélyezteti a vidék fejlesztését célzó beruházások megvalósítását. A beruházások drasztikus csökkenése Lázár János bűne, a következményeket vállalnia kell.

     Nagy-Huszein Tibor
     alelnök, DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.