OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. május 23., kedd 15:08

Az Országgyűlés Hivatalának közleménye
    Budapest, 2017. május 23., kedd (OS) - Kövér László, az Országgyűlés elnöke részvétét fejezte ki John Bercow úrnak, a brit parlament Képviselőháza elnökének, valamint Lord Fowler úrnak, a brit Parlament Lordok Háza elnökének a Manchesterben elkövetett merénylet miatt

    "Tisztelt Elnök úr!

Mély megdöbbenéssel értesültem a tegnap este Manchesterben történt, számos ártatlan polgár életét követelő szörnyű robbantásról.
A magyar Országgyűlés valamennyi tagja és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki Önnek és a brit népnek. Magyarország mélységesen elítéli ezt a példátlanul erőszakos és kegyetlen cselekedetet, amely békés és fiatal polgárok ellen irányult, és amely egyben támadást jelent az emberi méltóság és az alapvető európai értékek ellen.

Magyarország továbbra is elkötelezett a kontinens biztonságának erősítésért folytatott közös küzdelemben.

Szívből osztozunk azok mély fájdalmában, akik elvesztették szeretteiket az embertelen támadásban. Kérem, továbbítsa őszinte együttérzésünket az áldozatok hozzátartozóinak, a merénylet sérültjeinek mielőbbi felépülést kívánunk.

Budapest, 2017. május 23.

Tisztelettel:

Kövér László
az Országgyűlés elnöke"

     Kiadó: Országgyűlés Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.