OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. május 23., kedd 16:29

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 23., kedd (OS) -

    Nem halogatható tovább a legalacsonyabb nyugdíjak emelése!
Együtt: Egyszeri osztogatások helyett több szolidaritás kell a nyugdíjrendszerben is
Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja szerint extrém mértékűvé váltak a nyugdíjasok közötti különbségek, ezért 2018-ban nem halogatható tovább a legalacsonyabb nyugdíjak emelése. Ezért az Együtt a 2018-as költségvetés tervezetéhez benyújtott módosító indítvánnyal a nyugdíjminimum 10 ezer forintos emelését javasolja. Egy igazságosabb és fenntarthatóbb nyugdíjrendszer megteremtéséért további józan intézkedések szükségesek  az egyszeri osztogatások helyett.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) napokban közzétett friss statisztikái tovább növekvő feszültségeket mutatnak nyugdíjrendszerben. Ahogy az egész társadalmat, úgy a nyugdíjas társadalmat is egyre jobban megosztja az Orbán-kormány. Miközben Orbán emelkedő nyugdíjakról beszél és egyszeri 10 ezer forintos juttatásokat osztogat, aközben a legszegényebb nyugdíjasok helyzete tovább romlott. Az év eleji nyugdíjemelést követően is 55 ezer olyan öregségi nyugdíjas van, aki 50 ezer forintnál akár jóval kevesebbet kap havonta. Ez a szám még ezer fővel emelkedett is 2016-hoz képest. Az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege, a nyugdíjminimum havi 28.500 forintos értéke 2008 óta nem emelkedett, így az infláció miatt vásárlóértékének több mint harmadát elveszítette. Ezzel a legszegényebb idősek havonta már 10 ezer forintot, éves szinten már 120 ezer forintot veszítenek.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.