OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. május 24., szerda 08:45

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Nyílt levél Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke részére -

    Tisztelt Alelnök Asszony!

A nők elleni és a családon belüli erőszak elleni harc közös ügyünk, azt gondolom, pártok felett álló ügy. Ön többször is felszólalt a nők elleni erőszak ügyében, és pár évvel ezelőtt azt is elmondta, hogy "Magyarország nem tett még eleget a nők elleni erőszak területén, ezért további lépésekre van szükség." Azt is hozzátette, hogy az Isztambuli Egyezmény fontos és hasznos, és szükségesnek tartja a ratifikációját.
A Lehet Más a Politika ebben teljesen egyetért Önnel, mi kezdettől arra buzdítottuk a kormányt, hogy tegyen lépéseket a családon belüli erőszak felszámolására, javasoltuk az önálló büntetőjogi tényállás bevezetését a Büntető törvénykönyvbe, majd ennek elfogadását követően az átfogó szakpolitikai intézkedéseket előíró Isztambuli Egyezményhez való csatlakozást. Az Egyezmény aláírása ugyan 2014 márciusában megtörtént, kihirdetése azonban a mai napig várat magára.
Hétvégén a Fidesz egyik alelnöke részéről elhangzott egy nyilatkozat, ami komoly aggodalommal tölt el minket, ugyanis kétségessé teszi a kormány elkötelezettségét az Isztambuli Egyezmény magyar jogrendbe való beépítése mellett. Németh Szilárd, alelnök társa azt mondta, hogy az Egyezmény "nem a nők egyenjogúságáról, nem a nők jogairól szól", amögött a "lopakodó genderpolitika" áll. Szerinte már most is rengeteg jogszabály védi a nőket, "az Isztambuli Egyezmény ratifikálását viszont rendkívül kockázatosnak tartjuk."
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.