2024. április 29. hétfő

2017. május 24., szerda 16:16

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) -

Berkecz Balázs: Lemond végre Páva Zsolt?
Pécs hatalmas bajban van: csődközelben van a város és - szégyenszemre - a holland hatóságok jelzése alapján rendeltek el nyomozást egy irdatlan mennyiségű közpénz elsíbolásával járó pécsi buszbeszerzés miatt.
Példátlan, de úgy fest, hogy Pécs nem tudja a zárszámadását május 31-ig elfogadni, és ezzel gyakorlatilag beáll a csőd.
A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a zárszámadást valójában azért tolja maga előtt a baranyai megyeszékhely, mert óriási a hiány, amit nem sikerült időben és kellő mértékben befoltozni, ugyanis az információk szerint a pécsi önkormányzati cégek összes 1 éven túli adóssága és likvid folyószámlahitele elérheti a 11 milliárd forintot. Márpedig ez rém ciki azt követően néhány évvel, hogy az állam átvállalta az önkormányzatok adósságát, ráadásul Pécs második volt országosan a 45 milliárd forintos adósságával.
Ehhez jött még hozzá az a hír, amit szintén a Szabad Pécs írt meg: a pécsi képviselő-testület jóváhagyásával végrehajtott, Hollandiából, 3,5 milliárdos, 15 éves futamidejű hitelből beszerzett használt buszflotta megvásárlása akár 700 millió forinttal is kevesebbe kerülhetett volna a pécsi adófizetőknek a gyanú szerint, ugyanis egy közvetítő cég közbeiktatásával szerezték be végül a buszokat.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja