OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. május 24., szerda 16:16

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) -

    Berkecz Balázs: Lemond végre Páva Zsolt?
Pécs hatalmas bajban van: csődközelben van a város és - szégyenszemre - a holland hatóságok jelzése alapján rendeltek el nyomozást egy irdatlan mennyiségű közpénz elsíbolásával járó pécsi buszbeszerzés miatt.
Példátlan, de úgy fest, hogy Pécs nem tudja a zárszámadását május 31-ig elfogadni, és ezzel gyakorlatilag beáll a csőd. 
A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a zárszámadást valójában azért tolja maga előtt a baranyai megyeszékhely, mert óriási a hiány, amit nem sikerült időben és kellő mértékben befoltozni, ugyanis az információk szerint a pécsi önkormányzati cégek összes 1 éven túli adóssága és likvid folyószámlahitele elérheti a 11 milliárd forintot. Márpedig ez rém ciki azt követően néhány évvel, hogy az állam átvállalta az önkormányzatok adósságát, ráadásul Pécs második volt országosan a 45 milliárd forintos adósságával.
Ehhez jött még hozzá az a hír, amit szintén a Szabad Pécs írt meg: a pécsi képviselő-testület jóváhagyásával végrehajtott, Hollandiából, 3,5 milliárdos, 15 éves futamidejű hitelből beszerzett használt buszflotta megvásárlása akár 700 millió forinttal is kevesebbe kerülhetett volna a pécsi adófizetőknek a gyanú szerint, ugyanis egy közvetítő cég közbeiktatásával szerezték be végül a buszokat.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.