OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. május 25., csütörtök 13:27

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 25., csütörtök (OS) - A kormány szűk rétegekre célzott családpolitikája soha nem lesz sikeres -

    Az Orbán Viktor által bejelentett demográfiai csomagnak érdemi népesedési hatása nem lesz. Az LMP szerint a magyar kormány rossz úton jár, amikor tovább erőlteti a felső rétegekre célzott családpolitikát, és nem azzal foglalkozik, hogy hogyan lehetne a nők számára kiszámítható jövőt biztosítani Magyarországon és elősegíteni azt, hogy a kívánt gyermekek itthon születhessenek meg.

Az LMP szerint nem az eddigi elhibázott családpolitikát kellene tovább folytatni, hanem a nők számára kiszámítható, tervezhető jövőt biztosítani, hogy, ha úgy döntenek, tudjanak a gyermek mellett dolgozni és munkájukból megélni. Több és rugalmasabb nyitva tartású bölcsődére, bölcsődei béremelésre, a rugalmas munkavégzés, távmunka támogatására, és állami bérlakás programra volna szükség. A gyermekneveléshez nyújtott további támogatásoknál pedig azokat kellene segíteni, akik valóban rászorulnak. Emelni kellene a jövőre 10 éve változatlan családi pótlék és GYES összegét, és nagyobb támogatást adni a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.