OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. május 26., péntek 15:43

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. május 26., péntek (OS) - Bácskai János álljon ki nyilvános vitára! -

    Bácskai János, Budapest IX. kerületének polgármestere tegnapi interjújában ismét megerősítette, hogy nincs azzal semmi baj, ha volt és jelenlegi kormánypárti önkormányzati képviselők piaci ár alatt bérelnek önkormányzati lakásokat. Szerinte minden a lakásrendelet szabályainak megfelelően történt, ugyanakkor az érintett képviselőtársaival egyetemben a morális felelősséget továbbra sem hajlandó vállalni.

Elmondta, hogy a piaci alapú bérlakások kérdése "az Önkormányzat gazdasági kérdése". Arra viszont nem tért ki, hogy mennyiben szolgálja Ferencváros Önkormányzatának gazdasági érdekeit, hogy a piaci alapon bérelt önkormányzati lakásokat a valós piaci árakhoz képest harmad-, negyedáron értékesítik kormányközelieknek.

A IX. kerület önkormányzati képviselőjeként elfogadhatatlannak tartom, hogy ezernél is több rászoruló ferencvárosi van a szociális önkormányzati bérlakások várólistáján, miközben az önkormányzat ingatlanállománya rohamosan csökken és a rászoruló embereknek legalább 30 évet kell várniuk arra, hogy a jelenleginél méltóbb lakhatási körülmények között nevelhessék fel gyermekeiket.

Nyilvános vitára hívom Bácskai Jánost, mert itt az ideje, hogy magyarázatot adjon Ferencváros lakosságának a fenti anomáliák kialakulásáról és arról, hogy azokat miként tervezi megszüntetni.

Jancsó Andrea Katalin,
az LMP IX. kerületi önkormányzati képviselője
az országos elnökség tagja

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.