OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. május 26., péntek 16:01

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2017. május 26., péntek (OS) - A Fidesz közleménye

    Ma délután a Fidesz Lendvay utcai székházában dr. Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke és Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke a két szervezet közötti együttműködésről írt alá stratégiai megállapodást.

A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország jóléte és biztonsága nem valósulhat meg a magyarországi cigányság felemelkedése nélkül. A polgári értékrendből adódó feladat a cigányság képzettséghez és munkához juttatása, ami lehetőséget teremt a felemelkedésükre és erősíti közösségeik együttműködését és békés együttélését. Mindez csak a magyarországi cigányság és a polgári erők összefogásával valósítható meg, amelynek része a helyi és országos közéletben való aktív részvétel elősegítése, valamint a cigányság önkormányzati és országgyűlési képviselete is.

Ezért a Fidesz és a Lungo Drom a soron következő országgyűlési és önkormányzati választásokra történő felkészülésben, a választásokon és az ezeket követő törvényhozási, kormányzati és önkormányzati munkában együttműködnek. Ennek keretében a Lungo Drom részt vesz a Fidesz-KDNP alkotta polgári Kormány programjának megvalósításában, különösen a magyarországi cigányság helyzetét érintő területeken, az országgyűlési és önkormányzati választásokon támogatja a Fidesz-KDNP valamennyi egyéni jelöltjét, illetve területi listáját. A Fidesz-KDNP választási listáin a Lungo Drom jogosult jelöltek állítására.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.