OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. május 29., hétfő 13:08

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. május 29., hétfő (OS) - 2017-ben is Mesés építészet interaktív, ismeretterjesztő gyermekfoglalkozás. A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szervezésében, a Piarista Gimnázium diákjai tolmácsolásában jutott el az építészeti témájú iskolán kívüli edukációs program a TEGYESZ átmeneti otthonába.

    Az Új Európa Alapítvány KÖSZ! programjának keretében a kötelező közösségi szolgálatot teljesítő középiskolások délutánként látogattak el a családjukból kiemelt általános iskolás gyermekekhez, hogy a közös játék során együtt tapasztalják meg az adományként kapott Kapla építőjáték vizuális fantáziát és alkotókészséget fejlesztő hatását. A foglalkozások célja az iskolai tanagyag megértésének, elsajátításának segítése és az érdeklődés felkeltése a reál tantárgyak iránt.
A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány által 2016-ban szervezett "Tegyük FEL!’" program keretében 200 felső tagozatos diák vett részt a Mesés Építészet játékos vetélkedőn és előadás-sorozaton, valamint 100 hátrányos helyzetű településen lévő, illetve sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó intézményhez jutott el adományként Kapla építőjáték. A Húsznegyven építésziroda foglalkozása sikerrel vizsgázott a gyerekközönség előtt és a jótékonysági akcióban játékhoz jutó intézményektől is pozitív visszajelzés érkezett, így az Alapítvány kereste a lehetőséget a program minél szélesebb körben való megismertetésére.
A középiskolásokat pszichológusok és a tavalyi esemény játékmesterei készítették fel a foglalkozások megtartására.
    
     Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.