OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. június 22., csütörtök 17:13

A MOMO Művészeti és Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. június 22., csütörtök (OS) - Orsi Mild Stockholmban élő budapesti származású festőművész és pedagógus kiállítása nyílik idén nyáron Budapesten a MoMo Art Csoport szervezésében.

    
Orsi Mildnek évente átlagosan 10 kiállítása van, főleg Svédországban, Magyarországon, de  más európai országokban is. Pár éve beválasztották a Svéd Művészegyesület tagjai közé, aminek ma már vezetőségi tagja. Ezen kívül tagja a Svéd Vizuális Szerzői Jogi Társaságnak is, festményeit szerzői jogok védik.

Különféle kiállításokon vesz részt, mert célja, hogy minden embert megszólítson. Résztvevője zsűrizett kiállítasoknak, nivósabb állami (svéd) kiállítasoknak, de szívesen állít ki könyvtárakban és kávézókban is. Több festménye megtalálható irodákban, iskolákban, óvodákban, de orvosi rendelőkben, kórházakban is. Minden évben részt vesz jótékonykodási kiállításon vagy együttműködik különféle szervezetekkel, csoportokkal támogatás céljából.

Festményei színesek és vidámak. Gyerekek és idősebbek is kedvelik a szeretetet sugárzó képeit. Csak állatokat fest különféle emberi szituációkban. Egyetlen emberi motívum van bizonyos festményein, The Lonely Man, ami egy visszatérő emberi alak, bottal és húzós táskával. Orsi a szemlélőre bízza a ennek a figurának (is) az értelemezését.

Az idei budapesti kiállítást Molnár Márk, egykori főiskolai csoporttárs, pedagógus kolléga, barát nyitja meg.

További információk az eseményről:
https://www.facebook.com/events/822101894621010

     Kiadó: MOMO Művészeti és Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.