OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. június 25., vasárnap 19:01

Az Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. június 25., vasárnap (OS) -

    Esterházy Péter írót is az onkológiai centrumban kezelték. Amikor kiderült hasnyálmirigyrákja, rögtön egyértelművé vált, hogy betegsége előrehaladott, a folyamat lassítható, de megállíthatatlan. Az író könyvet is írt betegségéről. A kezelések során Esterházy Péter és családtagjai megismerték a centrumot támogató alapítványok szerteágazó munkáját is, ezért az író halálát követően azt kérték: gyászolói ne vigyenek virágot a temetésre, abból inkább a betegeket támogassák. Az adományokból alakították ki a centrum melletti emlékparkot, hogy barátságosabbá tegyék az onkológia környezetét. Az emlékpark felavatásán Dés László zenélt, ezzel idézte meg egykori barátja emlékét.

A Szent László Kórház onkológiáját 1998-ban alapították, az eltelt két évtizedet hivatott összefoglalni a "Gyógyítás és tudomány az onkológián – és azon túl" címmel megjelent könyv. Az osztályra, az ambulanciára és a hospice részlegre az egész országból érkeznek páciensek. Több mint száztíz klinikai gyógyszervizsgálat, közel félezer publikáció jelzi a tudományos munkát. Itt található a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (www.mkot.hu) titkársága, a Klinikai Onkológia (www.klinikaionkologia.hu) folyóirat szerkesztősége, az itt működő alapítvány adja ki a Rákgyógyítás Magazint és működteti a www.rakgyogyitas.hu betegtájékoztató portált is. A centrumhoz tartozik a Tűzmadár Ház is, ahol a betegeknek tréningeket, programokat szerveznek, pszichológiai, dietetikai, gyógytorna foglalkozásokat biztosítanak.
    
     Kiadó: Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.