OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. június 26., hétfő 15:56

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 26., hétfő (OS) -

    Az Együtt a kormányt kérdezi a H5-ös HÉV alagútjának szerkezeti problémáiról
2017. február 22. óta a MÁV Csoport üzemelteti a HÉV-eket
Írásbeli kérdést nyújt be Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez az alig két éve felújított, Margit-híd és Batthyány tér közötti alagút födémszerkezetében megjelenő, már sebességkorlátozás bevezetését szükségessé tevő repedések miatt. Mivel a kormány átvette a Fővárosi Önkormányzattól a HÉV-vonalak üzemeltetését, a hálózat fenntartása és biztonságos üzemeltetése a "felújított" szakaszokon is a kormány felelőssége.
A budapesti helyi érdekű vasúti vonalak üzemeltetését 2016. november 7-ével a BHÉV Zrt. vette át, majd 2017. február 22-től a BHÉV Zrt. a MÁV Csoport teljes jogú leányvállalatává vált, a MÁV-HÉV Zrt. nevet felvéve. A fonódó villamos beruházáshoz kapcsolódóan 2015. februárjában és márciusában a BKK megerősítette a  H5-ös HÉV Batthyány tér és Margit-híd közötti alagútjának födémjét, majd ezt követően áprilisiban újra lezárták az alagutat, hogy további munkákat végezzenek, mivel a hírek szerint a repedések a felszíni vágányépítési munkák miatt egyre nagyobbak lettek, a falakról, mennyezetről pedig betondarabok kezdtek hullani. A Népszava szerint az elmúlt két év során újabb repedések jelentek meg, a Nemzeti Közlekedési Hatóság pedig 2016. szeptemberében sebességkorlátozást rendelt el az érintett szakaszon.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.