OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. június 27., kedd 15:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - 3-as metró: hűtlen kezelés miatt tehet feljelentést az MSZP

    A BKV Zrt. nem teheti meg, hogy az orosz érdekeket nézi, és nem számol fel kötbért a felújított, de jelenleg is használhatatlan orosz metrókocsik gyártójának – jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi képviselője.

A politikus szerint, ha a főváros vagy a BKV lemond a jogos kötbérigény érvényesítéséről, azzal megkárosítják a budapesti embereket. "Meglepő, hogy az a BKV, amely 50 milliárd forintnyi adósságcsapdában vergődik, valamiért nem tartja fontosnak, hogy az elfuserált Putyin-metrók után behajtsa azt a 420 millió forintot, amely jogos kötbérként járna a számára. Ezért a mai napon felszólítottam Bolla Tibort, a BKV vezérigazgatóját, 24 órán belül tájékoztasson: a márciusi üzemkezdet óta mennyi időn át nem jártak a metrók az üzemzavar miatt, mekkora az az összeg, amelyre a BKV jogosan igényt tarthat, illetve tett-e bármilyen lépést ennek az összegnek az érvényesítésére."

A BKV vezérigazgatója idáig nem reagált a megkeresésre, ezért Szaniszló Sándor kijelentette: ha a BKV továbbra is az orosz érdekeket képviseli, és nem hajlandó érvényesíteni a számára jogosan járó félmilliárdos kötbért, a jövő héten kénytelen lesz összehívni az általa vezetett Pénzügyi és Ellenőrző Bizottságot. "Ha pedig ezen a fórumon sem érünk el eredményt, kénytelenek leszünk feljelentést tenni az ügyészségen a BKV vezérigazgatósága ellen hűtlen kezelés és egyéb gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt."

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.