OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. június 27., kedd 20:38

A Nem Adom Fel Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - "Az integrált sportban rejlő lehetőségek és a sport szerepe a fogyatékossággal élő emberek életében" címmel zárókonferencia volt a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében a Nem Adom Fel Cafe & Bar-ban

    Az alapítvány által szervezett Sports for All prorgam keretében látássérült, hallássérült és értelmi sérült fiatalok is lehetőséget kaptak a box kipróbálására. A 2017.06.22-én tartott zárókonferencián Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy az integrált sport területének fejlődésében a megfelelő  szemlélet  kialakításán, a szakértelem megszerzésén és a pénzügyi források meglétén van a hangsúly. Gusztos Péter, a Suhanj! Alapítvány elnöke a sport fontosságát és pozitív hatásait emelte ki a fogyatékossággal élő gyermekre és annak családjára, szüleire és közvetlen környezetére nézve.Hozzátette,hogy az integrációra és az empátiára, érzékenyítésre nemcsak az épek és sérültek között van szükség, hanem a különböző sérültséggel élő emberek között is.
A konferencián Dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnöke,a szervezet által néhány éve megnyitott Rehabilitációs Sportközpont eddigi eredményeiről és munkájáról számolt be.

     Kiadó: Nem Adom Fel Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.