OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. július 24., hétfő 13:58

A Terrorelhárítási Központ közleménye
    Budapest, 2017. július 24., hétfő (OS) - A Terrorelhárítási Központ (TEK) a valótlan híresztelések elkerülése érdekében az alábbi tájékoztatást adja.

    
A TEK Romániában a Tusványos 2017. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényen kizárólag a miniszterelnök személyvédelmét érintően látott el feladatot az alábbiakra tekintettel.

A TEK a hatályos jogszabályok - így különösen a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény és a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) - alapján személybiztosítási feladatokat lát el a jogszabályban kijelölt egyes védett személyek, így a miniszterelnök tekintetében is. A Korm. rendelet alapján a miniszterelnök védelme a külföldi utazásaira is kiterjed, melynek kizárólagos célja a védett személy közvetlen fizikai védelme, életének és testi épségének megóvása, az a védett vezető által látogatott külföldi rendezvénnyel, annak biztosításával közvetlen kapcsolatba nem hozható.

A Korm. rendelet - a nemzetközi gyakorlatnak mindenben megfelelően - teszi lehetővé, hogy a miniszterelnök védelme a külföldi utazásaira is kiterjedjen.

A magyar médiában közzétett videofelvételeken a fiatal nőt a tömegből kivezető személy nem a TEK munkatársa. A Tusnádfürdőn megtartott rendezvény biztosításában és a médiában megjelent kérdéses cselekményekben a TEK és egyetlen munkatársa sem érintett.

Terrorelhárítási Központ
Társadalmi Kapcsolatok Osztálya

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.