OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. augusztus 3., csütörtök 07:41

A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 3., csütörtök (OS) - Mi, Jászszentlászló, Szank, Móricgát községek önkormányzatai, gazdálkodói, a Dong-ér – Kelő-ér vize Egyesület, látva szülőhazánk, a Kiskunság sanyarú sorsát, országunk és szűkebb pátriánk vezetőihez és közvéleményéhez fordulunk, hogy felhívjuk a magunk által megtapasztalt veszélyre a figyelmet és egyben segítséget kérjünk.

    A globális éghajlatváltozás jól érzékelhetően felgyorsult, és emiatt egyre gyakoribbak a természeti csapások. A mi nagy bajunk pedig, hogy nem tudunk gazdálkodni a vízzel! Ha sok van az is baj, ha kevés az is. Egyetlen választásunk van: meg kell tanulnunk gazdálkodni a vízzel.

Elhatároztuk, saját kezünkbe vesszük a víz sorsát, s vele a sajátunkat is. Valamikor nagyapáink, dédapáink pontosan tudták hogyan terelgessék, őrizgessék a vizet. Úgy gondoljuk, magunk is megtesszük, amit lehet a vízért, az életért, a jövőnkért.

Mindazokon a területeken, ahol az adottságok engedik, s ahol erről közmegegyezés születik, szétterítjük a vizet; tavakat, tocsogókat alakítunk ki, és ezekhez az adottságokhoz illeszkedően rendezzük be gazdálkodásunkat.

Kérjük az ország vezetőit, közvéleményét, a tudományt, segítsenek bennünket ebben!

Kezdeményezők:

Patkós Zsolt, Szank polgármestere
Csontos Máté László, Móricgát polgármestere
Nagy András, Jászszentlászló polgármestere
Toldi Csaba, a Dong-ér – Kelő-ér vize Egyesület elnöke
Molnár Géza, Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport

Információ és kapcsolat:
http://elotiszaert.hu

     Kiadó: Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.