OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. augusztus 15., kedd 12:25

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 15., kedd (OS) - Veszélyes etetőszékek és bébikompok kerültek le a boltok polcairól

    Két hónapon át zajlott és a közelmúltban zárult le a 3 éves kor alatti gyermekeknek szánt etetőszékek, járókák és bébikompok országos fogyasztóvédelmi ellenőrzése. A termékeket üzletekben és laboratóriumban is vizsgálták, kilenc típust a hatóság kivont a forgalomból.

A megyeszékhely szerinti járási hivatalok munkatársai az ország egész területén 179 üzletben 1411 etetőszéket, járókát, bébikompot ellenőriztek. A szakemberek 53 boltban, összesen 181 termék esetében tapasztalták a figyelmeztető tájékoztatók és útmutatók teljes vagy részleges hiányát. A fogyasztóvédelmi hatóság kötelezte a vállalkozásokat, hogy a kifogásolt termékeken tüntessék fel a szükséges információkat, mellékeljék a megfelelő használati és kezelési útmutatót. Az elvárások teljesüléséig a problémás típusok nem forgalmazhatóak.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.