2024. április 28. vasárnap

2017. augusztus 15., kedd 12:25

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 15., kedd (OS) - Veszélyes etetőszékek és bébikompok kerültek le a boltok polcairól

Két hónapon át zajlott és a közelmúltban zárult le a 3 éves kor alatti gyermekeknek szánt etetőszékek, járókák és bébikompok országos fogyasztóvédelmi ellenőrzése. A termékeket üzletekben és laboratóriumban is vizsgálták, kilenc típust a hatóság kivont a forgalomból.

A megyeszékhely szerinti járási hivatalok munkatársai az ország egész területén 179 üzletben 1411 etetőszéket, járókát, bébikompot ellenőriztek. A szakemberek 53 boltban, összesen 181 termék esetében tapasztalták a figyelmeztető tájékoztatók és útmutatók teljes vagy részleges hiányát. A fogyasztóvédelmi hatóság kötelezte a vállalkozásokat, hogy a kifogásolt termékeken tüntessék fel a szükséges információkat, mellékeljék a megfelelő használati és kezelési útmutatót. Az elvárások teljesüléséig a problémás típusok nem forgalmazhatóak.

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium