OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. augusztus 18., péntek 09:08

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 18., péntek (OS) - Biztonságos tanszerek kerülhetnek az iskolatáskákba

    A családok jellemzően augusztus második felében szerzik be azokat a tanszereket, amelyeket a diákok az egész tanévben használnak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményéből megállapítható, hogy az ellenőrzött színes ceruzák, zsírkréták, temperák, vízfestékek és a tolltartók döntő többsége biztonságos.  

A fejlesztési minisztérium akkreditált laboratóriuma 59 termék ellenőrzését végezte el, amelyek közül mindössze hat nem felelt meg a követelményeknek. A szakemberek egyetlen vízfesték vagy zsírkréta esetében sem találtak kifogásolnivalót. A vizsgált kilenc tolltartóból három az egészségre káros tiltott lágyítószert tartalmazott. A tíz tempera készlet közül kettőben a zöld és kék festékek réztartalma magasabb volt a megengedettnél. A húsz színes ceruza készlet közül pedig egy termék zöld mintaelemének ólomtartalma haladta csak meg a biztonsági határértéket. Az ellenőrzésen megbukott termékek tételes listája a kormányzati honlapon, a http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infokommunikacioert-felelos-allamtitkarsag/hirek/biztonsagos-tanszerek-kerulhetnek-az-iskolataskakba linken található.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.