OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. szeptember 18., hétfő 15:51

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 18., hétfő (OS) - 2017. szeptember 19-én indul a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer (TSM), amelynek célja, hogy megállítás nélkül is kiszűrje, és indokolt esetben bírságolja a szabálysértő áru és személyszállító fuvarozókat.

    A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete vezetése és szakértői az elmúlt hónapokban folyamatosan figyelemmel kísérték a TSM-rendszer kiépítését, és több alkalommal egyeztettek az illetékes minisztériummal, a hatóságokkal és a jogalkotóval, kiemelt figyelmet fordítva az EU-ban egyedülálló mérési rendszer kiküszöbölendő hibáira, hiányosságaira. Az MKFE szervezésében a hatóságokkal közösen megtartott tesztmérések igazolták az érdekvédelmi Egyesület több aggályát is, ennek köszönhetően az NFM 2017. december 31-ig elhalasztotta a rendszerben detektált szabálysértőkre, az objektív ágon történő automatikus bírságkiszabást. Idén tehát az MKFE javaslatának megfelelően csak figyelmeztetést kapnak a TSM mérések szerint túlsúllyal közlekedő járművek üzembentartói.

Az MKFE a következő hónapokban tovább folytatja az egyeztetéseket annak érdekében, hogy a rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdések – ömlesztett áru, folyadék és élőállat szállítás, időjárási viszonyok változása, útfelület rongálódásának, stb hatása a mérési eredményekre – mindegyike megnyugtatóan tisztázódjon, és indokolt esetben az év végéig tartó tesztüzem 2018. első negyedévére is kitolódjon.

További info: www.mkfe.hu

Kiadó: Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

     Kiadó: Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.