OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. szeptember 22., péntek 18:19

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) - Európának új, átfogó fehérjepolitikára van szüksége.

    Magyarország zászlóvivője az Európai Unióban a GMO-mentes fehérje ellátást célzó kezdeményezéseknek és programoknak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár egyik szakmai konferenciáján.

Nagy István emlékeztetett arra, hogy a hazánkban bevezetett GMO-mentes jelölés tájékoztató és piacteremtő funkciót is jelent. A GMO-mentesként jelölt állati eredetű termék azt jelenti, hogy az adott állat GMO-mentes takarmányt fogyasztott. Növényi eredetű termékek esetében pedig a jelölés azt jelenti, hogy a termék nem tartalmaz GMO-t.

A GMO-mentes jelölés alapvetően lehetőséget, és nem kötelezettséget jelent az élelmiszer-előállítóknak - hangsúlyozta az államtitkár. A Földművelésügyi Minisztérium a napokban védjegyként is bejelentette a GMO-mentes jelölést, mely fokozott biztonságot jelent majd a fogyasztóknak és az előállítóknak egyaránt.

A kiváló minőségű, GMO-mentes fehérje arányának növelésére a szaktárca 2013-ban hirdetette meg a Nemzeti Fehérjeprogramot. A program egyik kiemelt területe a hazai GMO-mentes szója-előállítás és felhasználás növelése. Így a GMO-mentes jelölés a magyar fehérjestratégia megvalósításának is fontos elemévé válhat a jövőben – emelte ki Nagy István.


     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.