OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. szeptember 24., vasárnap 13:18

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - Bárki is nyer ma Berlinben, szemben áll majd a Fidesszel

        De tévedés ne essék, - hiába bármilyen hangos fideszes imádság - Angela Merkel győzelme esetén sem bonthat pezsgőt a korrupcióra és dölyfösségre épülő nemzeti együttműködés rendszere: a néppárti kancellár ugyanis merőben mást gondol az európai értékek meg- és betartásáról, keresztényi és demokratikus értékekről, mint a narancsmacsók gyülekezete.
     Bárki győzzön a mai választáson, a francia-német tengely mentén új sebességre kapcsolnak a nyugati mag-országok és (most úgy tűnik, az euró-zóna mentén) egy szorosabban együttműködő belső szövetséget hoznak létre; az orbáni politika vállalhatatlansága miatt Magyarország kihagyásával. Sőt, Merkel már azt is belengette, hogy ha Magyarország nem változtat az európai közösség írott és íratlan szabályaival szembemenő politikáján, annak a 2020 utáni források elosztásában is lehet következménye. Maga Lázár János is utalt arra, hogy a német-magyar viszony a jövőben viharosabbra fog fordulni az Unió jövőjét illető vita miatt, ami – ezt már én teszem hozzá – annak ismeretében meglehetősen kockázatos, hogy Magyarország legfontosabb gazdasági partnere épp a német állam. De, Orbánéknak semmi sem számít, ha saját magukról van szó. Nekik nem az ország az első, a kampányszlogenjükből is tudjuk: "csak a Fidesz!"

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.