OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. szeptember 24., vasárnap 19:46

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - Az MSZP gratulál Angela Merkelnek

        A Magyar Szocialista Párt gratulál Angela Merkel német kancellárnak ahhoz, hogy a vasárnapi választáson megőrizte vezető pozícióját. Angela Merkel személyében olyan ember tudott újra – negyedszer – győzni a választáson, aki elkötelezett az egységes, erős és demokratikus Európa mellett. Az MSZP gratulál a testvérpártjának, az SPD-nek is a tisztes helytálláshoz, ami ezúttal a második helyhez volt elég. És bár a sajtó az idegenellenes AfD előretörésétől lesz hangos, érdemes szem előtt tartani, hogy a német választók több mint négyötöde szavazott demokratikus, Európa és a szolidaritás iránt elkötelezett pártokra.
     Németország kormányának és ellenzékének ismét olyan vezetői lesznek, akik nyíltan kritikusak Orbán Viktorral és a Fidesz demokrácia- és Európa-ellenes politikájával szemben. Ez a politika hosszú távon bukásra van ítélve, mert szövetségesek helyett ellenségeket keres, összetartás helyett széthúzásra épít, demokratikus államok helyett hanyatló diktatúrák kegyét keresi. Ha a magyarok 2018-ban a változásra szavaznak, Magyarország ismét megbecsült tagja lesz az európai közösségnek. A német választások éppen azt mutatják meg, hogy a szövetségkötésnek és az összetartó Európának nincsen valódi alternatívája.

MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.