OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. szeptember 25., hétfő 10:39

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) - Az első három régióból közel 2400 pályázat érkezett gázkonvektorok cseréjére

    A dél-dunántúli régióból 2017. szeptember 25-én 11 óráig várják a pályázatokat, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.

Az Otthon Melege Program új alprogramja a földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. A közép-magyarországi, a nyugat-dunántúli és a dél-dunántúli régióból eddig mintegy 2400 kérelem érkezett be.

Legközelebb az Észak-alföldi régióban, 2017. szeptember 26-án (kedden), reggel 8 órától lehet a gázkonvektor-készülékek cseréjéhez vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon (https://konvektor2017.nfsi.hu/) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások révén jelentősen javulhat a lakossági energiafelhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, nagymértékben hozzájárulva a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez.

A 2014 szeptemberében indult programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. szeptember 25.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.