OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. szeptember 26., kedd 12:15

DK: a kormány spórolása miatt emberek halnak meg
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció szóvivője államilag elkövetett tömeggyilkosságnak nevezte, hogy tavaly 1481 multirezisztens, vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló kórokozóval (MRK) is megfertőződött beteg halt meg a kórházakban.

        Gréczy Zsolt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Orbán-kormány évente több ezer magyar embert öl meg azzal, hogy semmit sem tesz a kórházi fertőzések ellen. A politikus azt mondta, hogy az utóbbi öt esztendő alatt minden egyes évben többen haltak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben. Az Orbán-kormányt nem érdekli, hogy hány magyar ember hal meg a kivéreztetett egészségügyben - jelentette ki.
     A szóvivő arra is hivatkozott, hogy 2005-ben, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségének idején még csak 733 esetet regisztráltak. Arra a felvetésre, hogy az ilyen eseteket csak 2006 szeptembere óta kötelező bejelenteni, azt felelte, hogy ez nem jelenti azt, hogy 2005-ben az általa említettnél többen fertőződtek meg MRK-val.
     Az Országos Epidemiológiai Központ Magyar Nemzet által közölt legfrissebb jelentése szerint tavaly 1481 multirezisztens kórokozóval is megfertőződött beteg halt meg a kórházakban, az elhunytak közül 174 esetben a fertőzés volt a halál közvetlen oka, vagy közrejátszott az ápolt halálában. A mutatók szerint 4830 MRK-fertőzést jelentettek, ez emelkedést mutat a 2015. évihez képest, akkor ugyanis ez a szám 4187 volt, míg 2014-ben 3998 - írja a lap.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.