OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. október 1., vasárnap 12:55

Az MSZP Országos Központ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. október 1., vasárnap (OS) - Magyarország jövője nem holmi "Soros-tervtől", hanem a Macron-tervtől függ

    A biztonság és fejlődés kapcsán tett javaslatainak nagy többségével kérdés nélkül egyet lehet érteni, az euró-zóna megerősítése és második sebességbe kapcsolása pedig a haladó országok szempontjából logikus és előremutató, az eurót elutasító és a szorosabb integrációt ellökő országok (így Magyarország) esetében azonban mindenképpen hátrányos. Orbán Viktor és a Fidesz kiszorítja hazánkat az európai együttműködésből, kilöki a magyarokat az európai fejlődés lehetőségéből, pusztán azért, mert semmilyen kontrollt nem akar maga felett. Zavartalanul akarnak lopni, számonkérés nélkül megszegni a törvényeket, egyedül kapirgálni a szemétdombon.

Magyarország sorsa most nem holmi "Soros-terven" múlik, hanem azon, hogy a Macron-tervhez hasonló reformfolyamatokhoz hogyan viszonyulunk és kikhez csatlakozunk. Erről kell beszélni a gyűlöletszító propaganda helyett.

A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százhatvanadik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.

Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, EP-képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.