OS Országos Sajtószolgálat
2018. július 16. hétfő
Ismertető


2017. október 4., szerda 16:16

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. október 4., szerda (OS) - Szakmai párbeszédet a homeopátiáról médiakampány helyett!

    A komplementer terápiák, így a homeopátia iránti fokozott érdeklődés arra kötelezi a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületet (MHOE), hogy folyamatosan  tájékoztassa, képezze az érdeklődőket és a szakembereket a homeopátiáról. Ennek megfelelően néhány pontban összefoglaltuk a legfontosabb homeopátiás tudnivalókat:
A homeopátia hatásosságát hat összefoglaló tanulmányból öt bizonyítja.
A homeopátiás készítmények forgalmazási feltételeire vonatkozó Európai Uniós jogszabály (2001/83/EK) változatlanul garantálja a hazai patikákban a homeopátiás gyógyszerek elérhetőségét.
A MHOE örömmel vesz részt a homeopátiát érintő szakmai megbeszéléseken, de elutasítja a kizárólag a médiában folyó vitákat.
Néhány akadémikus EASAC nevében publikált állásfoglalásával kapcsolatos médiakampánynak Ausztriában, Németországban, Olaszországban nyoma sincs.
A homeopátia Magyarországon fontos kiegészítő gyógymód és hozzájárul a terápiás paletta szélesítéséhez, bővíti a betegek választási lehetőségeit.
Az MHOE azon dolgozik, hogy a homeopátia jobban integrálódjon a hazai egészségügyi ellátásba, hasonlóan pl. Svájchoz, Indiához, Németországhoz és Franciaországhoz, az Egészségügyi Világszervezet Tradicionális és komplementer medicina stratégiájának 2014-2023 megfelelően.
Bár a médiában való megjelenés nagyon fontos, a MHOE orvosai számára legfontosabbak a pácienseik és a gyógyítás, amit nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel folytatnak tovább.
     Kiadó: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.