OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. október 12., csütörtök 09:15

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) -

    Az Együtt hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Feneketlen-tó melletti telek eladásának ügyében
4-5 milliárd forintos veszteséggel adhatta el az ÉMI egy fideszes havernak az értékes budai telket
Az Együtt szerint a Feneketlen-tó melletti telek eladásának módja újabb bizonyítéka a mérhetetlen fideszes korrupciónak. Felháborító és elfogadhatatlan, hogy ilyen módon játszák ki a közvagyont Fidesz-közeli cégeknek, ilyen módon károsítják meg a magyar embereket 4-5 milliárd forinttal. Az Együtt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyben. 
A Fideszes haveroknak gyakran dolgozó DVM Group egy hatalmas lakóparkot tervez építeni egy nagyon értékes budai telekre, amely 65,19 százaléka felett egészen 2016 végéig az ÉMI, a Miniszterelnökség felügyelete alá rendelt Kft. rendelkezett. A Heti Válasz most arra mutatott rá, hogy a magyar állam a telek eladásán akár 4-5 milliárd forintot is bukhatott.  Az ÉMI elismerte, hogy a telekeladásból 1,529 milliárd forint folyt be. Ami már csak azért is érdekes, mert korábban ugyanannak a teleknek a 2,86 százalékát 280 millióért vették meg, így meglepő, hogy a telek 65,19 százaléka csak másfél milliárdba kerül.
Az Együtt szerint az eset egyértelműen felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Méghozzá pofátlanabb módon már nem is intézhették volna. Nem elég, hogy a telek meghirdetését jól elrejtették, ráadásul egy olyan cégnek adták el, amelynek meghatározó tulajdonosa szoros munkakapcsolatban volt a telket eladásra kínáló ÉMI vezetőjével.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.