OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2017. október 12., csütörtök 12:53

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) - Szókincsfejlesztő, beszédértési projektet indít hallássérülteknek a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért. Ez a fajta kommunikációs fejlesztés a hallássérültek sikeres elhelyezkedését, foglalkoztatását és munkavállalását segíti.

    Az egyedülálló fejlesztő program kidolgozása és tesztelése jövő héten indul, a tananyagot az Alapítvány szakemberei dolgozták ki. Lényege, hogy a hallássérült embereket megtanítsák a magyar nyelv és nyelvtani szabályok helyes alkalmazására, a hangzó, magyar nyelv és beszéd elsajátítására szájról olvasással, videó-anyagokkal és jelnyelven is. A Munka-Kör Alapítvány új projektjével támogatni kívánja a hallássérültek nyelvi képességeinek fejlesztését, meglévő szókincsük bővítését. A grammatikai feladatokkal és a helyesírás gyakorlással az írási-, és a beszédértési készségüket szeretné fejleszteni.  Hangsúlyt kap a tananyagokban a jelnyelv és a szó összekapcsolása, a kép és szó összevonása, a szinonima szavak megismerése. A cél az, hogy a kommunikáció javításával segítsék hallássérültek tranzitálását, a nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedését, a munkaadókkal, munkatársakkal való mindennapi interakciót, és ezzel megelőzzék a munkahelyi fluktuációt is.
Az Alapítvány mindezzel segíteni szeretné a hallássérültek kommunikációját, ami elősegíti a társadalomba való beilleszkedésüket, és a munkahelyen való helytállásukat is.  
www.munkakoralap.hu E-mail: munkakoralapitvany@t-online.hu
     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.