2024. április 26. péntek

2017. október 12., csütörtök 15:32

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. október 12., csütörtök (OS) - Korszakhatárt jelöl az M7-Dunaújváros sztrádakapcsolat megkezdődő előkészítése

Varga Gábor, Fejér megye 5. sz. egyéni választókerületének országgyűlési képviselője hangsúlyozta: "Az M7 autópálya által kettészelt megye déli részének felzárkóztatásához nélkülözhetetlen a térség bekapcsolása az országos gazdasági, logisztikai vérkeringésbe. Az előkészítés megindítása egyértelműen igazolja, hogy érdemes volt megvívni a hosszú évek tartó harcot a déli nyomvonal megvalósítása érdekében. Sárbogárd és a környező települések számára a végül kiválasztott alternatíva semmi máshoz nem fogható esélyt biztosít a megerősödésre."

Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dunaújváros díszpolgára kifejtette: "A megvalósuló beruházással Dunaújváros és a térség lakóinak, vállalkozásainak régi álma válhat valóra.  A település könnyebb megközelíthetősége vonzóbbá teheti a várost az új beruházások számára, ami további munkahelyeket és növekvő adóbevételeket teremt. A készülő útszakasz biztonságos, kényelmes és gyors összeköttetést jelent az itt élőknek a fejlődő dél-balatoni régió felé, és a közeli Somogy és Tolna megyei településekre is."

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest-Sárbogárd, 2017. október 12.

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium