OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. október 13., péntek 12:07

A Vasas Központi Könyvtár Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - Ingyenes gyógyírt kínálnak a léleknek októbertől a szellemi felfrissülést jelentő biblioterápiás beszélgetések.

    Gyógyír a léleknek – Thébai elődje e jelmondata alapján indít bibloterápia-sorozatot az intézmény. A módszer a hétköznapi problémákat művészi eszközökkel megfogalmazó irodalmi szövegeken alapul. Ezek segítségével a csoportban résztvevő ember külső szemlélőként láthatja saját gondját-baját, és így következmények nélkül szembesülhet különböző megoldási lehetőségekkel. A módszer rávezet arra, hogy a bajban lévő gondja pontos megfogalmazásával könnyebben találjon kutat egy-egy nehéz élethelyzetből. A mindennapi problémák enyhítése mellett a személyiség, az önismeret, a szociális és kommunikációs képességek fejlesztését, az értelmi, lelki felfrissülést, a közösségépítést szolgálja a biblioterápia.
Az egyik első biblioterapeuta Seherezádé volt. Az ezeregyéjszaka meséiből tudhatjuk, hogy a bosszúálló Sahrijár szultán mindennap elvett egy szüzet, de rögtön a nászéjszaka után kivégeztette mindegyiket. Seherezádé maga ajánlkozott menyasszonynak, és a nászéjszakán belekezdett egy mesébe, de nem fejezte be. Aztán így tett ezer és egy éjszakán keresztül…
A Vasas Központi Könyvtár Alapítvány olvasótermében délután lesznek a "mesék". A foglalkozást a bilbioterápiában jártas könyvtáros, Sóron Ildikó vezeti. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
További információ a http://www.vasaskonyvtar.hu/Rendezvenyek.html link harmadik programpontjában.

     Kiadó: Vasas Központi Könyvtár Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.