OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. október 14., szombat 09:08

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye
    Budapest, 2017. október 14., szombat (OS) - Egy magyarnak sem kell ukránként élnie! - Morvai az ECHO Tv-n (videóval)

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=70&v=25ucQahl5dE

A magyar kormánynak teljeskörű és valódi autonómiát kell követelnie a kárpátaljai magyaroknak! - mondta Morvai Krisztina az ECHO Tv-n. Az ukrán oktatási törvénynek a magyar anyanyelvű oktatást betiltó rendelkezése csak része a lényegesen nagyobb jogfosztásnak: az autonómia hiányának. Természetesnek kellene lenni, hogy például a 80%-ban máig magyar Beregszász Járásban nem csak, hogy magyar nyelven lehet tanulni az iskolákban, de magyarul lehet ügyet intézni a közigazgatásban, az igazságszolgáltatásban, és a magyaroknak, mint őshonos nemzeti közösségnek joguk lenne a saját életüket érintő kérdésekben dönteni. Összességében: itt az ideje kimondani az alaptételt, és megkövetelni annak teljesítését: a magyar embereknek a szülőföldjükön joguk van magyarként élni - egyetlen magyar sem kényszeríthető arra, hogy "ukránná váljon". Szükséges-e az ukrán nyelv ismerete a magyarok számára? - egyebek mellett erre a riporteri kérdésre is megismerhető Morvai Krisztina válasza a felvétel megtekintésekor.

     Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.