OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. október 16., hétfő 14:15

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Ülésezett a MÁÉRT Külügyi és Jogi Szakbizottsága.

    A budapesti Duna Palotában ülésezett hétfőn a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) Külügyi és Jogi Szakbizottsága. Dr. Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára a MÁÉRT Külügyi és Jogi Szakbizottságának elnökeként bevezetőjében ismertette az aktuális külpolitikai kérdéseket és áttekintést adott a nemzetközi helyzetről, különös tekintettel a biztonságpolitikára. A bevándorlási témát érintve elmondta, hogy a gazdasági indíttatású migráció jelentős biztonsági kockázatot vet fel. Kiemelte: az Európai Bíróság hazánk számára kvóta ügyben elmarasztaló döntést hozott, ami egyértelműen politikai indíttatással magyarázható. Mikola István hozzátette: Magyarország nemzetközi megítélése kedvező, mind a fenntartható gazdasági prosperitása miatt, mind pedig biztonsági tekintetben. Ezeket jól mutatja, hogy az ENSZ szakosított szervezetei előszeretettel választják Budapestet székhelyükként, jelenleg a 14. központ-áthelyezéssel kapcsolatban folytatunk tárgyalásokat. Az elnök hangsúlyozta, hogy nagy igény van a világgazdaságban a magyar tudástőkére, amivel a globális értékláncokba kapcsolódunk be.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.