OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. október 16., hétfő 15:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - DK: A szexuális zaklatóknak a börtönben a helyük, nem a közéletben

    A korábban Tyukodi pajtásról, majd a 11 miniatűr kilátóról elhíresült Tyukod iránt ismét országos az érdeklődés: a helyi anyakönyvvezető följelentette Czibere József Fideszes polgármestert szexuális zaklatásért.

A rendőrség nyomozást indított, egyelőre nem tudható, a konkrét ügyben mi az igazság. Az emlékezetes "vak komondoros" és az ahhoz hasonló ügyek, a kormánypárti képviselők nőkkel kapcsolatos kijelentései, megnyilvánulásai azonban jól mutatják, hogy a jobboldali politikusok jelentős része a nőkre szexuális tárgyként, szülőautomataként, mindenképpen alárendelt személyekként tekint, akiknek kizárólag a gyerekek mellett, a konyhában, a templomban és a hálószobában lehet helyük.

A Demokratikus Koalíció a tyukodi eset végkifejletétől függetlenül kiáll a nők egyenjogúsága, emberi méltósága, önrendelkezési joga mellett. Szilárd álláspontunk, hogy az ez ellen vétőknek nem lehet helyük a közéletben. Követeljük, hogy a parlament még ebben a ciklusban ratifikálja a nők elleni és a családon belüli erőszakkal szemben elfogadott Isztambuli Egyezményt.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.