OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. október 26., csütörtök 18:22

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének TÖOSZ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 26., csütörtök (OS) - Ünnepélyes záró konferencia keretében 2017. október 24-én eredményhirdetéssel zárult a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2017-es pályázati szakasza. Idén két témakörben érkeztek pályázatok, a döntőben végül hat települési önkormányzat részesült elismerésben.

    A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központja együttműködésével hirdeti meg 2008-től folyamatosan. 2017-ben a megvalósításában részt vett a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium, az Országos Polgárőr Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

A pályázati program célja új és innovatív helyi megoldások, a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése, és az ilyen megoldásokat nyújtó önkormányzatok tudásának és tapasztalatának megismertetése az ország más önkormányzataival és a szakmai közélettel. A program által kezdeményezett tudásátadási folyamat nem csupán azokat az önkormányzatokat segíti, amelyek új megoldásokhoz jutnak, hanem azokat is, amelyek a gyakorlatokat kialakították.

Az idei pályázati szakasznak két pályázati témája volt: a "Közös-többszörös" – a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei, amelynek kiemelt célja volt az olyan jó gyakorlatok felkutatása, amelyek a feszültségek enyhítése, a roma és nem-roma párbeszéd elősegítése, az előítéletek csökkentése révén erősítik a helyi roma közösségek identitását, javítják a kultúrához, oktatáshoz, egészségügyhöz, munkához és szociális, társadalmi javakhoz való hozzáférést, ugyanakkor a nem roma lakosság körében is pozitív visszhangra találnak. A másik téma, a Helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése a helyi önkormányzat és a helyi polgárőr egyesület együttműködésén alapuló közös programok felkutatását célozta.

     Kiadó: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége TÖOSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.