OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. október 27., péntek 10:23

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 27., péntek (OS) -

    Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint az egészséghez legalább napi 10 ezer lépésnyi mozgásra van szükség. A program keretében betegtájékoztató és gyógytorna füzetet adnak ki, gyógytorna videókat tesznek közzé, a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Magyar Rákellenes Liga célzott mozgásprogramokra várja az érintett férfiakat. A gyógytornászok számára továbbképzést szerveznek a prosztatarákos betegek fizioterápiás szükségleteiről. A Janssen által támogatott kezdeményezés minden rendezvénye, szakmai továbbképzése, kiadványa és videója ingyenesen lesz elérhető a betegek, a családtagok és szakemberek számára is.

–  A mozgásba nem kell beleszakadni, de kicsit erőlködni nem árt: a pozitív élettani hatáshoz a pulzusszámnak meg kell emelkednie, s valamivel többet kell teljesíteni, mint ami még éppen kényelmes. A mozgásra szánt idő a legjobb befektetés, mert azzal újabb egészségben és életben töltött időt nyerhetünk, az életminőség pedig már rövid távon is nagyon sokat javul – jelenti ki Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

– Minden évben mintegy 4500 új prosztatarákos beteget diagnosztizálnak idehaza, összesen több mint 20 ezren élünk ma az országban, akivel az orvosa közölte már a prosztatarák tényét. Szeretnénk, ha minél többen megélhetnék, hogy nemcsak passzív elszenvedői lehetnek a kezeléseknek, hanem cselekvő részeseivé válhatnak saját gyógyulásuknak – mondja a 10 Ezer Lépés Program meghirdetésének hátteréről Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke.

     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.