2024. április 29. hétfő

2017. október 27., péntek 10:23

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 27., péntek (OS) -

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint az egészséghez legalább napi 10 ezer lépésnyi mozgásra van szükség. A program keretében betegtájékoztató és gyógytorna füzetet adnak ki, gyógytorna videókat tesznek közzé, a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Magyar Rákellenes Liga célzott mozgásprogramokra várja az érintett férfiakat. A gyógytornászok számára továbbképzést szerveznek a prosztatarákos betegek fizioterápiás szükségleteiről. A Janssen által támogatott kezdeményezés minden rendezvénye, szakmai továbbképzése, kiadványa és videója ingyenesen lesz elérhető a betegek, a családtagok és szakemberek számára is.

–  A mozgásba nem kell beleszakadni, de kicsit erőlködni nem árt: a pozitív élettani hatáshoz a pulzusszámnak meg kell emelkednie, s valamivel többet kell teljesíteni, mint ami még éppen kényelmes. A mozgásra szánt idő a legjobb befektetés, mert azzal újabb egészségben és életben töltött időt nyerhetünk, az életminőség pedig már rövid távon is nagyon sokat javul – jelenti ki Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

– Minden évben mintegy 4500 új prosztatarákos beteget diagnosztizálnak idehaza, összesen több mint 20 ezren élünk ma az országban, akivel az orvosa közölte már a prosztatarák tényét. Szeretnénk, ha minél többen megélhetnék, hogy nemcsak passzív elszenvedői lehetnek a kezeléseknek, hanem cselekvő részeseivé válhatnak saját gyógyulásuknak – mondja a 10 Ezer Lépés Program meghirdetésének hátteréről Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke.

Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület