OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. november 6., hétfő 15:52

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 6., hétfő (OS) - A kormány visszautasítja az EB Magyarországgal szemben alkalmazott visszaélésszerű határidő-tűzési gyakorlatát

    Tekintettel a Magyarországgal szemben koncepciózusan alkalmazott indokolatlan és hátrányos határidő-tűzési gyakorlatra, a magyar kormány nem az Európai Bizottság által megadott, általánosnál rövidebb határidő szerint válaszol a civil szervezetek átláthatóságát érintő kötelezettségszegési eljárásban érkezett bizottsági véleményre.

A külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény uniós joggal való összhangja tárgyában 2017 júliusában indult kötelezettségszegési eljárás 2017. október 4-én lépett újabb szakaszba, amikor is megérkezett a Bizottság indokolással ellátott véleménye. Ebben a Bizottság az általános gyakorlatnak megfelelő két hónapos határidőtől eltérően ismételten egyetlen hónapot ad a magyar válasz kidolgozására, amelyet tehát a bizottsági kérésnek megfelelően 2017. november 5-ig kellene megküldeni.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.