OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. november 8., szerda 11:46

A Magyarország Barátai Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. november 8., szerda (OS) - Külföldi újságírók számára rendezett konferenciát a Magyarország Barátai Alapítvány. A zártkörű konferencián 7 ország 17 újságírója vett részt azzal a céllal, hogy a magyar politikai- és közélet kiemelkedő személyeivel való beszélgetések során első kézből értesüljön a magyar gazdaság, kultúra és politika legaktuálisabb kérdéseiről.

    Az első alkalommal megrendezett konferencián a Süddeutsche Zeitung, Frankfurter
Allgemeine Zeitung, BILD, The Daily Telegraph, The Guardian, Le Figaro szerzői mellett az
Amerikai Egyesült Államokból és Kanadából is érkeztek újságírók, hogy megismerkedjenek a magyar közélettel és kultúrával. Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte, fontos, hogy a közvéleményt formáló, Magyarországról tudósító újságírók szemtől szemben találkozhassanak az ország vezetőivel, személyes élményeikre és ismereteikre támaszkodva számoljanak be a magyar közéletről.
A Trócsányi László igazságügyi miniszterrel folytatott beszélgetés mellett a vendégek értesülhettek a magyar bevándorláspolitikáról és a migrációs válságra adott magyar válaszokról, többek között a Hungary Helps programról. A konferencia előadói a magyar gazdasági életről, a sport és a kultúra kiemelt beruházásairól, a magyarországi zsidó közéletről és a 2019-es
Maccabi Európa Játékokról számoltak be a sajtó képviselőinek.


     Kiadó: Magyarország Barátai Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.