OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. november 16., csütörtök 10:35

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 16., csütörtök (OS) - Van még tennivalójuk a járművezetőknek az alapos téli felkészülés érdekében

    A Téli Átállás Akcióban több mint 4000 személyszállító járművet vizsgált meg az ellenőrző hatóság, de a szakembereknek mindössze hét esetben kellett szabálysértési eljárást kezdeményezniük. A tapasztalatok szerint az enyhe időjárás ellenére a személyautók mintegy fele már téli gumival felszerelve közlekedik.

A közlekedési hatóságként eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a kormányhivatalok járási hivatalainak szakemberei 2017. november 8. és 10. között országos akció keretében ellenőrizték a személyautók és az autóbuszok megfelelő felkészítettségét a téli időjárási körülményekre.

A mintegy 3400 megvizsgált személyautó több mint felének üzemeltetői az akció idejére már téli abroncsra váltottak. Az időszaknak megfelelő gumi hiányán túl az összesen ellenőrzött 4138 jármű mintegy ötödénél találtak kisebb-nagyobb egyéb hibát az ellenőrök. A leggyakrabban, minden hetedik-nyolcadik esetben a világító és jelző berendezésekkel – ideértve a rendszám megvilágítását vagy a belső térvilágítást is – kapcsolatos problémát tártak fel a szakemberek. Százból öt járműnél az ablaktörlő gumi bizonyult nem megfelelőnek, ennél kevesebbszer akadt kifogásolnivaló a gumiabroncsok műszaki állapotával kapcsolatban vagy a fagyálló elégtelen koncentrációja miatt. Az ellenőrzést végzők figyelmeztették a gépkocsivezetőket a közlekedésbiztonsági kockázatokra.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.