OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2017. november 16., csütörtök 12:01

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. november 16., csütörtök (OS) - A Jobbik ugyanaz a radikális párt, ami volt

    A cukiság kampány ellenére sem tudja elfelejtetni a Jobbik a múltját. Ha valóban a néppártosodás lenne a céljuk, akkor nem lenne a Jobbik-frakció tagja a mai napig az az Apáti István, aki 2011-ben a Szent Korona Rádió adásában zsidózó, gyűlöletkeltő beszédet tartott.

Vona Gábor a nyáron már úgy nyilatkozott, hogy soha sem tartotta rasszistának, antiszemitának saját pártját. Ezek után a Jobbik elnökének tisztáznia kell, hogy Apáti István gyűlölködő beszédét minek is tartja?

Ma Magyarországon két parlamenti párt is alig burkoltan gyűlöletkampányt folytat. A Jobbik most cukiság kampánya mögé bújva ugyanazt a zsidózó politikát vallja, mint megalakulásakor, a Fidesz pedig közpénzből kelti folyamatosan a gyűlöletet.

Ez a mai jobboldal: a radikális Jobbik eljátssza a néppárti fordulatot, a liberálisból lett konzervatív Fidesz, pedig radikalizálódik.

Vona Gábor elfelejtheti, hogy a pártja rasszista, antiszemita, de azok nem fogják, akiket egykor a Magyar Gárda menetelése megfélemlített. Amíg a Jobbik megtűri a sorai között az Apáti Istvánhoz hasonlóan gondolkodókat, addig Vona Gábor ne is álmodozzon arról, hogy kormányra kerülhet Magyarországon.  

MSZP

Bővebb információ: Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségi tagja

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.