OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. november 16., csütörtök 12:42

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 16., csütörtök (OS) - Juhász Péter és Karácsony Gergely: Azonnal vonja vissza a bírák függetlenségét felszámoló rendeletet a Fidesz-kormány!

    Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a putyinizálódás felé tett újabb lépésnek tartja, hogy a Fidesz-kormány félretolja a neki nem tetsző bírákat és a helyükre a saját embereit ülteti. Ezzel a fideszes ügyészségi vezetés mellé jönnek a fideszes bíróságok is. Az Együtt–Párbeszéd-szövetség tiltakozik az Orbán-rezsim újabb szabadságkorlátozó lépése ellen, annak azonnali visszavonására szólítja fel a kormányt.

A kormány miniszteri rendeletben változtatta meg a bírák kinevezésének szabályait. Ezzel megnyíltak a kapuk a kormány közeléből érkező bírójelöltek előtt és lehetőség nyílt az akadékoskodó bírák félreállítására. A kormánynak tehát kimondott célja lett, hogy a közigazgatásból, minisztériumokból, kormányhivatalokból érkező embereket vigyen be az igazságszolgáltatásba. - számot be a 444.

Juhász Péter és Karácsony Gergely szerint ez az elnyomó és szabadságot korlátozó Orbán-rezsim újabb lépése a putyinizálódás felé. Orbán illiberális rendszerének jól látható módon nem tetszett, hogy a bírák eddig meg tudták őrizni függetlenségüket a befolyásolási kísérletek ellenére. Ezt akarja most megtörni az új rendelettel. A bíróságoknak és a bíróknak ezután az lesz a feladata, hogy eltussolja a fideszes lopásokat, választási csalásokat, tehát a fideszes ügyészségi vezetés mellé jönnek a fideszes bíróságok is.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.